August 29, 2010

Aku: Mak you tak marah?

Dia: Malam tadi I kuar pukul 10, pukul 4 baru balik.

Aku: Dengan A-an? (Ye I tau nama bopren dia memang tak glamer, so shut it and read)

Dia: Ye arr. (Ye I tau spelling dia sungguh annoying, but shut up and read anyway)

Aku: Mak you tak marah?

Dia: Taklah. Mak I pesan I kena dengar cakap dia. Belajar taat kat dia. Practise, nanti lepas kawen senang nak dengar cakap.


* * *


Bullshit gila.

37 scribbleback (s):

Nana Othman said...

ini adalah OH EM GEE font size 150 ok???!!!!

Al-Saachez said...

hahaha. if i were you i shall reply to her with this one word

idiot

zinnera c said...

aku: dah praktis ehem ehem skali tak? i dengar kalo tak praktis ehem ehem tu, nanti lepas kawen dorang cepat bosan.

kah kah kah. (gelak evil)

nak gelak pun ada, nak kesian pun ada.

hal ini boleh menyebabkan cikgu agama dia nanges.

Oh Tuhan-ku, ajaran sesat mana plak ni?

LORD ZARA 札拉 said...

LOL!

Macam tu pula?

I guess they should practice to make love as well. So that, she can became a so obedient wife later. Bullshit!

What kind of Mom?
My Mom is not like that, and I found that some of friends did like that while they are crazily in love.

- Pergi kenduri, that girl yang lebih2 di dapur tolong segala2, while all the female siblings duduk lepak. wtf.

- dan macam2 lagi~

too much I'll rambling later.
sigh

farahh said...

erkkk~~ wth is going on.. mak apekah semacam itu rupa?? kehkeh., bahasa keling dh kuar dh. menyirap betei dgn mak die tu. ade patut pesan suh belajar taat. wth laa.. and of course i agree with lord zara too~~ :D

-hazen said...

seriuly.

bullshit!

avid gunner said...

i'm not sure if i get this. so, i leave the judgement to those who actually get this.

Lisa Farhana; said...

*gape*

like seriously, auntie?!

ButirStar said...

mmg bodo. stupid la pompuan tu!!

nama bopren mmg cam pondan. sumpah, serious cam pondan. lepas tu mak dia suruh taat kat dia.

wei, dia ingat bopren tu LAKI dia ke nk kena taat.

p/s: nasib baik x dpt mak yg not-very-bright cam dia

inna hayati said...

belajar??
macam ye je bf dia tu confirm jadi suami. balik kul 4 tu...dah cukup belajar la jadi "bakal isteri' yang taat ye??
isk..isk...macam2 peel orang zaman sekarang ni...

Ayaq masak said...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.

Tapi jangan la kondem mak dia, tah2 mak dia cakap lain, pastu kaver guna alasan mak dia cakap camtu.

But still.

HAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHA.

Nas Eyre (Mr.) said...

Dok ada mak lagu tu la yang dok merosak anak sendiri. Adoi la...nak taat tu biaq kena tempat sikit. Sedaq sikit status tu. Bukannya bini orang lagi pun. Tunggu jadi bini, taat la sampai tera mana pun janji menda yang elok ja. Kalau taat lagu tu, apa kejadah tu?

Still, mak lagu tu sangat merosak anak sendiri.

Nani Othman said...

fina - tau takpa.

aamir - maybe i should. haha.

zinnera - haha. your comment made me laugh. mmg merembes ah jadi ustazah dia. XDD

Nani Othman said...

zara - mak dia sporting habes ah. agak2 lah nk sporting pun. ape kes kuar malam balik pagi sebelum sahur pun kira praktis ni? i find it rather confusing pulak. aha. n about the gf being sibuk kt dapur buat mcm rumah sendiri lagi i kagum. i tak kisah nk tolog kt dapur, tp kt rumah famili member sendiri la..takde la i tak sedar diri pi buat dapur rumah bf mcm dapur atok i. (kalau i ada bf la.)

farahh - you tell me la whats going on. i pun tatau mak apekah semacam itu rupanya membiarkan anak ppuan kuar dgn laki bukan suami pukul 10 balik pukul 4 tak lame nk sahur..sungguh obscene skali tindakan beliau itu, haha. XD

hazen - tau takpe. hehe.

Nani Othman said...

avid gunner - thanks for dropping by~ hehe.

lisa - i'd love to say so to the mum. lol.

long - agak pondan gak la. haha. tapi takdela pondan sgt. bleh tahan je la. tu ah gamaknye mak die dh upgrade bopren jadi sama hak dgn suami anak dia kot..hensem n kaya agaknye, tu pasal mak die bagi je. tp mmg takleh blah ah.

Nani Othman said...

kak inna - haha. tu ah, lepas ni kena bagi bf pegang tgn lak..supaya nnt dh kawen tak terkejut suami pegang. godaiplis.

ayaq masak - please la hor, hampeh gila la anak jual nama mak sebegitu rupa. XD

ache - haha. taat smpai membabi buta tuli mcm ni mmg tak bawak ke mana. lg tmbah maksiat ada.

anak pak man said...

Cool mom.. XD
Practice? pfft..
hadith mana dia petik tu ye?

13may said...

chewah! belajar taat la sangat...keh keh keh

13may said...

eh! salam nani...

selamat hari raya! :D

Luna said...

Seriously?

Nani Othman said...

anak pak man - i'd love to know. haha.

13may - salam balik, lama tak nampak~~!! haha. a-ah. best gila sylabus taat dia. XD

luna - yeah.

frying pan said...

salam kak nani :)

sorry dh lama tak baca blog akak. kita busy dgn tests n assignments. :(

ish! ish! ish! ada ke mak dia patut cakap cam tu. mak saya, kalau tau saya ada boyfren, dia akan tibai saya habis habisan. ayah saya plak, tak tahu nak cakap apa. ngeri kot!

pompuan cam ni mmg idiot! makn n anak sama idiot.

Nani Othman said...

frying pan - omg ganas gila mak kamu, tibai habes2an...lol. anyway, mmg agak bengap la pemikiran seumpama ini.. hehe.

elnoir said...

Bagus sangat la tu. Taat sebelum kahwin, derhaka lepas kahwin.

Max J. Potter said...

elnoir - taat sebelum kawen, tak sempat kawen perut dh ke depan, sudahnya tak kawen-kawen.

elnoir said...

haha. kalau ada Like button untuk comment tu memang Azul dah Like dah pun.

nani said...

nani, i think THIS is officially THE biggest bullshit you've encountered. like for real.

i'm dumbstruck.

whatheheck. ni mesti one of those ibu modern ni. makcik, dalam al-quran takda pun istilah2 practice kalau xda hubungan sah. makcik tolongggglah. TOLONG!

but nani y'know what? it could also be a made up excuse. nak cover line lah katakan. i mean, kononnya anak solehah la mendengar kata ibu. eh, this whole thing made me go; "f*** la...."

srsly. =__="

MAX said...

elnoir - LIKES your comment. hehe. XD

nani - she's one of my frens. and i know her mum jugaklah sket. and yeah she's one of those ibu moden. when i first heard so i thought F***, too. but i guess some people see sense differently than i do. to je kot. heh. but really - practise?

nani said...

orly?? see, i knew she would be one of those mom's. aiyoo~ apa nk jadik la. TT^TT

MAX said...

nani - tu la. such mums do exist, tu yg i kagum tu. XD

nani said...
This comment has been removed by the author.
Bella said...

Hello..just a passer-by..like reading ur blog though :)

Nani Othman said...

bella - hello there. =) thanks a lot!

FZ said...

omaigod. Kemain "ALIM" mak dia eh bagi "nasihat" mcm tu. Tak sayang anak ke? kang dah kena kekah baru nak nyesal. Adeh. Dunia akhir zaman.

Nani Othman said...

fz - rasenye tak menyesal kot. tu pasal yang kuar nasihat semacam itu tu.

syazwanie swift said...

mak dia futus fius ke ap. urgh! rosak2.

Nani Othman said...

syazwanie,
ho. i don't even wanna know.

Post a Comment

Only a Sith deals in absolutes. Your thoughts?