May 13, 2010

Sebenarnya,

kamu emosional bila aku tegur orang lain sebab kamu pun buat juga silap yang serupa, kan? Kamu lagi emosional sebab kamu tahu kamu buat silap itu dengan sengaja. Tak pernah lagi aku jumpa orang yang hangin satu badan sebab orang lain kena tegur - melainkan dia itu makan cili yang sama. Tapi bila pedas kamu menolak time aku offer minuman, kan? So kalau terbakar seorangan jangan kecoh seluruh pekan. Tidak cool langsung.

Dude, adik bongsu aku kata, 'Freedom of choice bukan freedom untuk kita pilih nak smoking atau tidak, nak bertutup atau tidak, nak minum atau tidak. Freedom of choice itu freedom untuk kita pilih mahu pulang ke mana kelak. Pilihan ada dua.'

Adik aku memang cool. Dan hensem.

13 scribbleback (s):

fadhillahbakren said...

I like the saying ;)

ButirStar said...

sape yang hangin satu badan...sila minum ENO untuk kesegaran dalam badan...wakakakaka!!

nice saying by the way :)

Nani Othman said...

fadhillah - yeah. i know. highly likable.

long - long nak tolong sponsor ke eno tu? XD

President said...

memang cikgu sejati.. :)

Nani Othman said...

president - cikgu sejati yg ada adik hensem. XD

Nana Othman said...

apa pasal makan cili tapi bila orang offer minuman takmau pulak padahal sendiri sangat kepedasan?

sampai bila pun tak faham.

owh, adik kita mmg handsom.

dia adalah bahan perbualan rakan2 saya di uia gombak walaupun belum menjejak kaki di sini .___. cool bukan? haha

Nani Othman said...

fina - oh sungguh cool skali. kagum sungguh kanda dgn kefemesan beliau.

ya. kanda juga tak faham, apakah tujuan makan cili kalau mahu minta air bila kepedasan tapi menolak pula bila di-offer?

hm~~~

cik penguin said...

happy teacher's day :))

may people don't 'bersepah' with you anymore :P

Nani Othman said...

penguin - haha. thanks. i wish people would stop making mess. XD

ButirStar said...

Beli kat farmasi byk giler!! ada yang paket, ada yang botol

Bayar sendiri ah!! wakakakakaka

Nani Othman said...

long - takmo ah. baik minum teh halia. sedap. XD

~anna&anuar~ said...

terbaaaaeeekkk laaaa ayat2 atas tu... gigit lidah la yg kena... hahahahaha..

Nani Othman said...

anna&anuar - this was directed at some of my students. XD

Post a Comment

Only a Sith deals in absolutes. Your thoughts?