February 26, 2010

Menjadi saksi

kepada satu setengah hari Kejohanan Olahraga MRSM Beseri kali ke-16 (24-25/2/2010) buat Nani rasa blessed. Takkan kedapatan di mana pun excitement yang semacam itu - melihat budak-budak all out dengan segala kudrat untuk menang pingat. Kamu semua yang bukan guru, kalau tak cemburu memang kamu tipu.

Tapi, kamu tak ada di situ masa tu, kan? You don't know what you've missed. Mungkin kamu memang tak cemburu. But that doesn't lessen the amount of tremendous excitement you could have felt only if you were me.

Nani was the DJ for the whole satu setengah hari. Nani kena buat pengumuman, beri peringatan, ulang makluman, panggil pemenang, jemput cikgu-cikgu untuk kalungkan pingat dan macam-macam lagi, sampai suara sudah serak kena kulum Dequadin dengan harapan nanti Isnin suara kembali sedap nak mengajar. Tapi itu small thing saja. Yang besarnya pengalaman Nani dapat - tak terlupakan waktu-waktu Nani sorak budak-budak tarik tali dan balapan. Semua yang Nani tahu nama, Nani panggil sambil cuba men-channel semangat kepada mereka.

Paling tak boleh lupa, masa Peter hampir potong Hafiz Akmal dalam acara 5000 meter. Nani dengan Kak Siti jerit pada Nazirul, 'Tolong Hafiz!!'

Dan bila Nazirul yang sudah sangat penat sambil berlari pun beri semangat pada Hafiz di depan supaya tak terpotong oleh Peter, Nani terfikir - Dear God, terima kasih sebab tak beri position aku ini kepada orang lain. Nani terasa macam mata sudah basah tiba-tiba masa tu, haha.

OK, tak payah cerita panjang - excitement itu takkan sampai kepada sesiapa dengan vocab Nani yang sekecil ini. Tengok gambar sudah. CLICK HERE.

Tiba-tiba Teacher Nani ada satu selfish wish;


Kids, kamu semua jangan grow up, boleh?

25 scribbleback (s):

Faisal Admar said...

whoa! pic yang last tu. siap pakai sunglasses. sprinter ke tu?

lifeitis said...

Kak Nani, during Ginny times, u wrote bout' how tiring your work is. But its good to know that you're happy doing it. =)

Sori bout' the last email if I made u 'terkejut'

Nani Othman said...

faisal admar - tu dia pakai masa nk amik gambar je tu. tp dia mmg sprinter pun. long distance pun dia lari jugak. hehe.

lifeitis - yeah i'm happy. =) elated. and it's ok about the email. good to know that someone cares. *hugs*

Pudina Lee said...

LOL to the pic yg last tuh hahaha:)tgk pics ni bru pasan how kecik those kids are...love dat u love ur job..i hope i have the same passion in writing as well.:) i wanna be an international best selling fiction author and i wanna MAKE THAT HAPPEN! :)like u making being a TEACHER happen! thank u 4 inspiring me kak nani (^_^)

avid gunner said...

god, i did miss these kind of memories. the girls' cheer when we (the boys) were running our ass off, trying to win medals so that these girls have something to be proud of.

phew!

i could go all night long, you know?

Nani Othman said...

pudina lee - yeah they are small. =) i hope you'd be passionate in everything that you do. what happened to your plan of becoming a publisher and publishing my book!??? don't tell me it's down the drain already!

oh. i'm happy that i inspired you. you sure this is not bodek?


avid gunner - yeah? all night long? would love to hear that, seriously. XD hehe. well, i miss those days too. the cheering days. the winning days. the losing days. and by the end of your school years..it felt magical how much you've grown, mentally and emotionally.

ak_0143 said...

*suka wat kostum maskot hari sukan*
haha, komen tak berkaitan..

Nani Othman said...

maskot ape yang kamu pernah buat dah, kamal?

ak_0143 said...

huhu
let see...

masa f4 penah buat mumia
f5 buat sun wukong, tapi tak berapa jadi
masa dia gems penah wat kostum gajah, ular n burung... =p

Nani Othman said...

wuih. ade maskot mumia tu. rumah kaler ape, kamal?

wukong rumah kaler ape? kat gems tu rumah2 sukan jugak ke? ape ni kamal, maklumat tak lengkap~! ceritalah semua!

President said...

mana pic DJ nya?? :-)

Diya said...

Oh my! Teringat zaman sekolah dulu! AAAAA! Diya pasukan baju hijau dari sekolah rendah sampai sekolah menengah. Huhu

Kak Nani, ayat last tu terbaik ah kak. Dan diya rasa diya lagi suka dengan blog akak yang sekarang. Hehe tetiba lak =D

ak_0143 said...

umah kaler kuning... utk mumia n wukong tuh
sbb mumia, masa tuh rumah sukan kitowang style egypt, so mumia jadi maskot...
utk wukong lak, umah sukan jadi tembok besar cina

gajah, ular n burung tuh utk dranma biasa je yang kitowang buat

n ada umah sukan di gems, warna oren, kitorang wat burung cenderawasih...

ok, panjang lebar citer ni...
cakap orang citer tak lengkap, dia pon sama...
mana gambar dj nya??? MANA???

Fatin Hazlini said...

sports day mmg fun wlpn penat sikit.
teringat sports day hari tu,Shrek jadi maskot rumah hijau.
Famous satu sekolah budak yg jdi Shrek tu :)

Nani Othman said...

president - takde picture DJ. i have to remain anonymous.

diya - kak nani dah macam2 kaler sejak sekolah smpai sekarang, hehe. =) oh, kamu lg suke dgn blog kak nani skrg? apekah sebabnya?

kamal - ye mmg panjang lebar cerita kamu. buh le gmbr maskot2 kt blog kamu tu. boleh kak nani tumpang tgk! hehe. gmbr DJ takdek. tersimpan rapi. XD

fatin hazlini - wuih. selain shrek ade karekter ape lagi jadi maskot?

cj'alhafiz said...

masa Cj sekolah menengah umah kuning atau merah ja tiap2 tahun bolot pingat. Umah biru ngan ijau jadi corot ja...n sadly, cj umah ijo...wakakaka!!!!

http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/2010/02/unspoken-tale.html

Nani Othman said...

cj - rumah kita tak menang doesn't mean kita ni losers. =) smile. TARAZ HOT SEMUA BOLOT~!!!

cherry~ said...

boleh bayangkan suare kak nani pekik bg semangat..

wow!

innahayati said...

okay..saya jeles.:D

fadhillahbakren said...

wow!i mean double triple wow!mcm best je jadi dj..haha~

waiT!im gonna be an English teacher jugak,so kak nani(eh, bleh ke pggil kakak?boleh la kot ;P) marila share2 experiences..secondary school jugak..takut!!tp tgk kak nani mcm cool je..

Nani Othman said...

dik nis - haha. terrer kamu membuat bayangan ye?

kak inna - jgnlah. XD

fadhillahbakren - jadi dj mmg best. lagi-lagi buat kak nani yg berketurunan suka microfon ni. hehe. and yeah you may call me kak nani. there's nothing to be scared of. we hold the lives of people in our hands - what's to be afraid of? =)

macha_sezs said...

wow.
NOW u look like a teacher.

hehe~

Nani Othman said...

macha - how do you know? XD i didn't even put any of my pictures in here!

nana farhanna - i miss my school years, too. primary and secondary. those were the platinum days, haha. oh you did wakil daerah? that's awesome! and uh..about malas jogging, you're not alone. hehe.

Humayra' said...

what do i miss most about school sports? the sleepover the nite before. preparing everything for the next day's parade and tents. usually we sleep at three pm kot. when i was in form 5 the guys stayed up all nite, finishing the mascot.

miss those days..
sometimes i wish it could be like in never-never land of peter pan, where you will never grow up. (^_^)

may Allah bless..

Nani Othman said...

humayra' - yeah. kids here do that, it's a boarding skool pun. =) i bet they'll miss those days, too one day.

and yeah. sometimes i too wish that i don't have to grow up.

you too. =)

Post a Comment

Only a Sith deals in absolutes. Your thoughts?