August 23, 2012

I have forgiven everything.

Ada orang rasa offended bila aku hantar SMS berbunyi macam ini:

Salam Aidilfitri and I have forgiven everything. Maaf zahir dan batin.

Sebab pada mereka aku seharusnya minta dimaafkan segala apa yang terbuat dulu, bukannya sesuka hati announce yang mereka semua sudah terampun.

Ngok.

Rasional?

Sebelum meminta apa-apa dari sesiapa, seharusnya kita menjadi pemberi terlebih dahulu. Sebab itu aku forgive sebelum aku apologize.

Apa kau nak offended? Otak sempit.


* * *

Last night I was told, 'Now you know that he was already in a relationship with someone before you guys get together. When he was with you, he was also with another girl. You've been cheated since the beginning.'

And I told him, 'I don't care. I wasn't even in love.'

It's the truth.


* * *


Kepada semua perempuan yang belum pernah bercinta, jadilah macam saya - simpan hati yang masih suci belum terhadiahkan kepada sesiapa itu untuk suami. Jangan beri pada orang yang bukan-bukan.

p/s: Aku bernasib baik sebab belum pernah mencintai sesiapa. Bakal suami aku paling bertuah - dapat cinta first hand nanti. Hehe.


30 scribbleback (s):

Feilong said...

peliklah...kenapa ada org rasa offended bila kita bagi ucapan selamat hari raya? ke nak kena bagi kad besor2 macam dalam citer Raven tu, siap dgn gambar kepala yg besor, siap buleh bunyik?

setuju dgn statement nani. kita simpan perasaan cinta kita pada lelaki yg bergelar suami kita je :)

Kin-youbi Hime said...

..keh3..aku ska ucapan raya hang nani..nk wat camtu la tahun depan..hahah...

Nurzam Faiz said...

Nurzam Faiz said...
Hi. Been reading all yr blogposts :) and I love them all. Coolio.


Haha, baru mintak maaf tp dh bagi ngok kt org yg offended tu -.- Lawakk :D

keep writing eh! im waiting for yr next blogpost. Selamat Hari Raya Aidilfitri btw!

Nani Othman said...

long,
die offended sebab kite forgive die seolah2 die tu banyak dosa dgn kite, padahal mmg banyak dosa pun dgn kite (troll!) ngahaha. haha, bercinta lepas kahwin lah best. nasib baik kite tak pernah bercinta2 ni kan kak long?


ciknur,
haha. nani tunggu ucapan ciknur next year tau!

nurzam,
thanks for reading them all..haha, i feel appreciated! =) yeah i'll try to keep my blog updated more often. come again!

Feilong said...

orang yg mudah offended mmg gitu. dia ingat kita saja nak humiliate dia padahal dia lagi dahsyat.

mmg best bercinta lepas kawin. boleh explore apa bakal suami kita suka or tak suka. tu la, nasib baik kita ni bukan jenis yg mudah jatuh cinta dengan lelaki yg bertahap cipan. hehe!

Ciknur, hang tukaq nombor ka ari tu??

Nani Othman said...

long,
punggung senang terbakar, mmg mcm tulah diorg haha. gula belum makan dah kene diabetes, kesian. XD

haha. itulah pasal. lelaki skrg ramai yg lagi jahanam dr cipan. tapi kalau kite jaga diri baik2, nnt mesti jumpa org baik jugak. nani sebelum ni crush je byk..bf belum ade. so insyaAllah nnt kawen terus, hehe.

nani dah bgtau ciknur suh reply komen long ni.

Kin-youbi Hime said...

haha..x lah..aku pakai 2 number..senang mu nk kontek..

Feilong said...

haha! bukan setakat punggung, peha pun senang terbakar....wahahaha!!

long pun setakat ni crush ramai la. tapi simpan dalam hati je. hehe. insya Allah kita akan jumpa org yg terbaik utk jadi suami kita.

cik nur: aku lupa nk save no hang yg satu lagi. hehe. aku tukar tepon. yg lama bg kat abah aku, samsung Wonder. aku tak reti pakai yg canggih manggih nih!

Nani Othman said...

long,
wei peha jgn sebut k, sensitif! haha. a-ah ye lah. nani pun setuju dgn long. tapi crush2 pun..kalau rase mcm jodoh, baik pegi confess je. mane tau die pun suke kak long jugak. XD tp jgn tersalah langkah mcm nani pulak..punyelah major crush dkt sorg blogger ni smpai terberangan nak kawen..skali die suke org lain..adei. siap mengaku suka kat die lagi tu. nak buat camne kan, dah die untuk org lain. hehe. tabah, nani, tabah!!

Feilong said...

masih sensitif dgn peha?? haha! kaklong kalau crush dgn someone (mestilah lelaki, ok), long simpan dlm hati je. sebab bg long, crush tu tak sehebat jatuh cinta. cewah!! di mana jantung akan berdebar debar gitew (geli siot!)

ooo...nani pernah crush dgn blogger? takpe2. ada lagi lelaki yg terbaik utk Nani. hehe. tabah! tabah!

Nani Othman said...

oh mestilah sensitif! tu kan body part yang penuh kontroversi sejak kite duk serumah lagi. 'perangai macam peha!! DAHI!!!!' haha. a-ah, ade crush besa kat die..nasib baik crush je. lepas seminggu terus dpt crush baru, ngehehe. crush paling agung pun tak sempat terjejas (Bradley James) hoho. seronok kan, single?

Feilong said...

haha! masih ingat lagi konterversi tu...hehehe.

nasib baik Bradley James dtg menyelamatkan nani...haha. kaklong tak tau la ada crush kat sape stakat ni...crush kat Indera kot...hehe. dia karakter dlm novel Ramlee Awang Mursyid

Nani Othman said...

oh bradley james bukan datang menyelamatkan nani. die memang protect nani habis2an sejak dulu, omg. haha. sebab tu tak sampai seminggu dah lupa kat org tu. XD

indera? kacakkah beliau (soalan standard yg wajib)?

Feilong said...

hahaha!! jadi guardian la ni? hihi

entahlah...bagi kaklong kacak kot. ada sayap. boleh terbang ke sana ke mari. tak payah susah2 tempah tiket flight...hehe

Nani Othman said...

ok kalau ade sayap tu mmg kire kacak la. mcm boyfriend nani, Fang. ngahaha. 98% human, 2% bird. omg hensemnya beliau!!!

indera ni sayap warna apa?

Feilong said...

indera ni makhluk Polip. mmg fully bukan manusia. dia asal kat Banjaran Himalaya tapi sekarang duduk Lisbon.

sayap dia kaler putih campur silver. hobi dia hirup udara pantai. romantik tak? haha!

Nani Othman said...

ha ye lah romantik. padanlah dgn kak long yg belum belajar jadi romantik. nnt die boleh ajar.

bile die nak masuk meminang long?

Feilong said...

hahahaha!! dia dah janji nak masuk minang lepas raya. bulan 9 kot. nnt kaklong tak duduk dah kat Malaysia. kena duduk kat Lisbon plak...haha XD

Nani Othman said...

pergh. skali lisbon lah peginye. dah mcm mane kite nak reunion ni!?

lepas raya? kad jemputan jgn buat lupa lak nk hantar.

Feilong said...

mestilah hantar. nani dgn geng ABS akan dapat seat VVVIP.

reunion? jgn risau. call je kaklong, ckp nak buat kat mana, Indera boleh tolong tempah. mamat tu dah kayo skarang ni. hehe!

Nani Othman said...

siap seat vvip. kayo ye si indera ni?
keje ape ah?

Feilong said...

keje dia? dulu dia ni bodyguard pada sorang pompuan bernama Maryam. Maryam ni kaye dan raye. ada harta byk. so bila Maryam ni dah mati (dia tak kawen), so dia bagi semua harta khazanah warisan alam semesta pada Indera. Maryam ni ada Muzium, so skarang ni Indera la yg jaga Muzium tu.

jadi, kerja Indera adalah menjaga khazanah warisan pusaka Maryam ni. sebab tu dia kaya. haha! keje tetap dia adalah bisnes man. jual barang2 antik :)

Nani Othman said...

hoo, best gile kak long dpt kawen org kaya. mesti majlis besar-besaran kat perkampungan bunian ni, tak main la hotel 14 bintang, kan? haha.

Kin-youbi Hime said...

cheh..nanti org send no tu kay...adoyai..jenuh gelak la bca komen korg..hehehe..

Feilong said...

nani: haha! betol2! umah Indera tu pun dah lebih dari sejuta bintang! kehkeh!

ciknur: ok2. kitaorg mmg suka buat benda2 puaka macam ni. hehe

Nani Othman said...

ciknur,
haha, yg anehnye nani serius sungguh menjawab komen2 kak long ni!

long,
banyak sial bintang. lebih dari sejuta. kantoi asal dr planet lain ni. polip asal planet mane long?

Feilong said...

polip ni makhluk Allah jugak. diaorang dah lama menetap kat bumi ni. dulu diaorang suka duduk kat tanah lapang. pastu, depa pindah ke Banjaran Himalaya. so, asal usul depa, kaklong tak tau...ngeh ngeh ngeh~~~!!

Nani Othman said...

long,
ape hal la polip... haha. takpe long..himalaya ke ape, yg penting kacak bergaya. hehe!

Feilong said...

hahahaha!!! betol2!! janji kacak bergaya~~!!

oh ya, citer Circle Quartet tu dah habis. long nak buat citer baru plak. dan citer ni it's not fantasy genre. nak buat pasal life and tragedy plak...hehe

Nani Othman said...

Wuiyo..tragedi oktober je long? Ngaha.

Post a Comment

Only a Sith deals in absolutes. Your thoughts?